AUTOR BABY REINDEERA SNIMA NOVU SERIJU: “Ovo je hrabra, briljantna, jedinstvena priča”, tvrdi režiserka

Foto: press

Nakon velikog uspjeha serije Baby Reindeer, Richard Gadd snima novu seriju.

Prije nekoliko mjeseci Richard je serijom Baby Reindeer, koju je kreirao i u njoj glumi, osvojio gledatelje Netflixa. Sada ima još jednu priču koju želi ispričati, no ta serija neće se prikazivati na Netflixu. Potpisao je ugovor s HBO-om i BBC-jem.

“Neizmjerno smo uzbuđeni zbog partnerstva s BBC-jem i Richardom Gaddom, čiji nevjerojatan talent nastavlja stvarati reakcije diljem svijeta. S ovom novom, uzbudljivom i evokativnom serijom, ponosni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Richardu u HBO obitelj”, rekla je viša potpredsjednica HBO-ovog dramskog programa Kara Buckley.

O čemu sada snima seriju?

Radnja serije vrti se oko dva prijatelja (Rubena i Nialla) i njihovog odnosa koji je trajao 40 godina. Ruben se iznenada pojavi na Niallovom vjenčanju, što dovede do svađe. Potom se prikazuju trenuci iz prošlosti koji pričaju o usponima i padovima dugogodišnjeg prijateljstva: od prvog trenutka kada su se upoznali kao tinejdžeri do njihovog konačnog razilaženja u odrasloj dobi.

Za režiju su angažirani Alexandra Brodski i Eshref Reybrouck. Gadd je zadužen za scenarij i izvršni je producent serije.

“Gledati The Sopranose, The Wire i Oza bili su jedni od najsretnijih trenutaka mog djetinjstva. Od tada mi je oduvijek bio san raditi s HBO-om i biti dio njihove kultne liste serija. Jako sam zahvalan što sam dobio ovu priliku. Jedva čekam početi s radom”, kaže Gadd.

“Ovo je hrabra, briljantna, jedinstvena priča i jedva čekamo da je gledatelji vide”, kaže Lindsay Salt, redateljica BBC-jeve drame.

Podsjetimo, Netflix se zbog Richardove serije Baby Reindeer suočava s tužbom. Fiona Harvey, koja tvrdi da je prava Martha u stvarnom životu, tužila je Netflix zbog klevete te traži više od 50 milijuna dolara odštete. Ona poriče sve radnje koje je uhoditeljica, koja je prema mišljenju mnogih inspirirana Fionom, navodno činila u hit seriji.

Izvor: Index

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas