KAKO TAJNA SLUŽBA U SRBIJI PRATI AKTIVISTE OPOZICIJE: Radar objavio ekskluzivni snimak

Foto: FoNet Milica Vučković

Na snimku, kako prenosi N1, a koji možete da pogledate na ovom linku, lica koja sede za stolom su zamagljena radi očuvanja njihove privatnosti, kao i lice ženske osobe, pripadnice tajne službe, koja sedi za drugim stolom sa kolegom.

Voštinić za Radar navodi da se nekoliko dana pre decembarskih izbora sreo i sa predstavnicima britanske misije koja je došla da posmatra izbore u Srbiji.

„U praznoj kafani bilo je baš upadljivo kako nas iz laptop torbe snima jedan par, a i ja sam snimio njih. Nekoliko dana nakon toga tadašnji i sadašnji gradonačelnik Kraljeva izlazi sa saopštenjem i optužbama o stranim plaćenicima, antidržavnom delovanju… Neposredno pre izbora dele letke sa fotografijama sa tog i našeg susreta sa Draganom Đilasom iz 2018, a uz fotografije i tekst koji je bio za tužbu, ali niko nije potpisao te letke“, ističe Voštinić.

Dodaje i kako se sličan sadržaj pojavio i na mrežama lokalnog SNS-a.
„Advokati su nam rekli da je i za to vrlo teško tužiti, jer centrala može da odbije odgovornost za delovanje lokalnog odbora. Na lokalnim televizijama gradonačelnik nas je optuživao za svašta i ko je sve to video mogao je da pomisli da smo neprijatelji. S druge strane, Lokalni front osam punih godina nije imao ni minut ni na jednoj od lokalnih televizija“, podseća Voštinić.
Izvor: danas.rs
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas