MINISTARKA FINANSIJA RS ZORA VIDOVIĆ: Strane ambasade vrše pritisak da se gase računi

Foto: Istinomjer

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović kazala je da su strane ambasade u BiH povezane sa uvođenjem američkih sankcija te da vrše pritisak na banke da sankcionisanim firmama otkažu saradnju.

Zbog toga bi, kako je poručila, banke trebale da razmisle o svojim potezima jer u ruci imaju sudbinu 700 radnika, koji u tom slučaju više ne bi mogli da rade i da primaju platu.

Ali, bez obzira na sve, banke bi trebale da dobro razmisle kako će se ponašati jer na ovom planu nije više riječ o pojedincima, već o 700 radnika i njihovih porodica“, naglasila je Vidovićeva.

Smatra da su neosnovana pozivanja na navodnu korupciju i kriminal, jer, kako tvrdi, niko od sankcionisanih nije umiješan u tako nešto.

Ona je upozorila da se onima koji se nađu na ovoj listi američkih sankcija ne mogu otvoriti novi bankovni računi.

“Nikako se ne smije zatvoriti račun koji posjeduju, to je protivzakonito“, rekla je Vidovićeva.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija (OFAC) uvela je sankcije kompanijama “Prointer ITSS”, “Infinity International Group”, “K-2 Audio Company”, “Kaldera Company”, “Sirius 2010” i televizijijama “Una World” kao i vlasniku “Infinity” grupe Đorđu Đuriću i generalnom direktoru kompanije “Kaldera” Milenku Čičiću.

Kako je navedeno, oni predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu.

Izvor: capital.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas