NENAD NEŠIĆ UOČI SJEDNICE O NJEGOVOJ SMJENI: Funkcije su prolazne, nećete me ušutkati

Foto: F.Z./N1

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH raspravljat će se o smjeni ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića (DNS). Uoči sjednice oglasio se i Nešić, poručivši da ga neće ušutkati.

“Funkcije su prolazne, ali kako radimo, tako će nas ljudi pamtiti. Ja sam uvijek i uvijek ću govoriti istinu. Istina se mora čuti i znati. Nećete me nikad ušutkati, ma šta god pokušali da uradite”, napisao je Nešić uoči sjednice.

Prijedlog za njegovu smjenu predložili su poslanici Kluba SDA: Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

Oni su u obrazloženju inicijative za smjenu Nešića naveli da je on, gostujući 21. maja ove godine u jednoj TV emisiji na TV kanalu sa nacionalnom frekvencijom u Republici Srbiji, na naročito grub način uvrijedio žrtve genocida u Srebrenici i negirao genocid nad Bošnjacima kao činjenicu dokazanu na Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Ističu da je sve navedeno učinio na brutalno uvredljiv način, “stavljajući žrtve genocida u kontekst vica i nanoseći na taj način njihovim porodicama i cjelokupnoj civiliziranoj javnosti bolne psihološke trauma najvišeg intenziteta”.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas