PPOJAVILI S EPRVI DETALJI OKO ISTRAGE PROTIV SRBIJE NA EURU: Spominju se teške optužbe

Fudbalski savez Srbije se našao pod istragom UEFA-e za utakmicu protiv Engleske.

Krovna evropska fudbalska organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Srbije zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Engleske u sklopu prvog kola Evropskog prvenstva.

Engleski mediji tvrde da je UEFA pokrenula istragu protiv susjeda nakon što je prijavljeno zviždanje engleskim nogometašima. Također, UEFA je optužila Savez Srbije za još dva prekršaja, bacanje predmeta u teren i prenošenje provokativne poruke koja je neprikladna za sportski događaj.

Posljednja optužba se odnosi na prikazivanje spornih zastava vezanih za ratna dešavanja.

Osim toga, engleski mediji ističu da su navijači u Srbiji skloni incidentima.

“Tokom prošlog Mundijala u Kataru, navijači reprezentacije Srbije prikazivali fašističke slogane i upućivali rasističke povike prema Albancima na utakmici protiv Švicarske. 2019. godine Srbiji je određena utakmica bez prisustva navijača nakon sličnog ponašanja navijača tokom poraza od 4:2 protiv Portugala u Beogradu…”, piše Daily Mail.

Dodajmo da je tokom ponedjeljka UEFA primila prijavu od Fudbalskog saveza Kosova, koji je ukazao na neprimjereno ponašanje navijača Srbije navodeći kako su “istaknuli neprimjerene zastave i transparente” te “uzvikivali neprimjerene poruke protiv Kosova”.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas