PRIPADNIK ORUŽANIH SNAGA U BIH NESTAO U FOČI: Porodica tvrdi da se sve desilo nakon saslušanja u policiji

Porodica Draga Tanaskovića, pripadnika Oružanih snaga BIH iz Čajniča traga za tridesetogodišnjim mladićem, za kojeg tvrde da je nestao nakon što je priveden u Policijsku stanicu u Foči.
Cijeli slučaj za Klix.ba komentirao je Tanaskovićev stric Radoš.

“Radi u vojsci u Bileći, policija ga je pokupila 25. marta, oko ponoći, a zadržan je na ispitivanju do 26. marta u Policijskoj stanici Foča i kažu da je pušten u 21:05 sati. Od tada je nestao, nije se javio kući u Čajniče, nije se javio na posao, nema ga. Niko nam ništa ne govori, mnogo smo zabrinuti šta se desilo. Šta god da je uradio neka odgovara. Ono što znamo je da ga je prijavio neki momak Njegoš, da li je on priveden, da li se čula ta druga strana, mi ne znamo. Momka od 30 godina nigdje nema. Pokušavamo doći do bilo kakve informacije, da li je živ uopšte? Tri noći su prošle od tada, ovo je četvrti dan. Nestao je čovjek, momak od 30 godina u centru grada i niko ništa”, kaže za Klix.ba Radoš Tanasković, stric od Draga Tanaskovića.

Tanasković je navodno priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Iznuda” u pokušaju.

“Ako je kriv neka odgovara, ali neka se ispita i osoba koja ga tuži, jer njega sad nema. Ako je on stvarno prijetio nekome, zašto se taj neko ne ispita? Bojimo se najgoreg. Molimo sve ljude, ako znaju nešto ili imaju neku informaciju da nam jave. Posljednji put je viđen u Foči. Molim vas ljudi pomozite nam da nađemo Draga”, očajan je Dragov stric Radoš Tanasković.

Kaže kako policija koja ga je odvela, ne daje nikakve odgovore.

“Tvrde da su ga pustili. Prijavili smo nestanak, ali ga niko ne traži. Molim ljude ako nešto znaju da nam jave na broj 065 469 690”, poručio je Tanasković.

Iz policije u Foči još uvijek se nisu oglasili o ovom slučaju.
Izvor: klix.ba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas