SEBIJA IZETBEGOVIĆ TUŽILA UNIVERZITET U SARAJEVU: Želi nazad magisterij, u srijedu počinje sudski postupak

Foto: Avaz

Izetbegović je krajem prošle godine objavila da su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost magistarske i doktorske titule

Sebija Izetbegović, smijenjena direktorica KCUS-a i supruga šefa SDA Bakira Izetbegovića, tužila je Univerzitet u Sarajevu (UNSA), tražeći da se poništi odluka o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka, saznaje portal “Avaza”.

Šta je ranije tražila

Sudsko, prvo pripremno ročište, zakazano je u srijedu, 28.februara u 9 sati, u Općinskom sudu u Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdio je  za “Avaz” Enver Smajkan, advokat koji zastupa Univerzitet u Sarajevu.

Do sada je Izetbegović, podsjećamo, tražila od Općinskog suda da donese rješenja o privremenoj mjeri u slučaju poništavanja doktorata i magisterija, ali je odbijena.

Međutim, putem advokata, odlučila se za tužbu i povrat oduzetih akademskih zvanja. Prvo ročište se odnosi na oduzeti magisterij.

Izetbegović je krajem prošle godine objavila da su pronađeni  dokumenti koji potvrđuju validnost magistarske i doktorske titule, koji su joj odlukom UNSA-a oduzeti.

Sve poništeno

Ali, svi se odluke zvanično poništene i objavljene u Službenom listu. Sebija Izetbegović je, također, ranije ostala i bez zvanja profesorice.

Nakon što je odlučila dati otkaz na KCUS-u i otići u prijevremenu penziju, Izetbegovićka je ostala u politici. Gledamo je u Skupštinskim klupama u Kantonu Sarajevo.

Izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas