SNSD KADRIRANJE: Fotelja srpskog člana UO RTRS-a “tapacirana” za Jelenu Majkić

Komisija za izbor i imenovanja Narodne skupštine Republike Srpske jednoglasno je 28. maja predložila parlamentu Srpske sve članove Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske, ali su imenovani samo hrvatski i bošnjački član.

Gerila saznaje da srpski član UO RTRS-a nije tada imenovan, jer u vrhu SNSD-a na toj poziciji žele Jelenu Majkić koja je trenutno zaposlena u Helikopterskom servisu Srpske.

Podsjećamo da je Komisija za izbor i imenovanje na sjednici koja je održana 28. maja za srpskog člana UO predložila Predraga Ujića, za hrvatskog člana Sašu Andrijaševića, a za bošnjačkog člana Draganu Čavku. Narodna skupština Srpske je glasala sa Andrijaševića i Čavku, a konkurss za srpskog člana UO RTRS-a ponovo je raspisan dva dana kasnije.

Članovi Komisije su sastavili listu kandidata i na onoj za srpskog člana UO najviše bodova imao je Predrag Ujić. Na drugom mjestu bio je Vedran Škoro, a na trećem Miloš Šolaja. Jelena Majkić bila je na četvrtoj poziciji, Mirjana Čomić na petoj, a Vesna Radić na šestoj.

„Bilo je jasno da Ujić ima ubjedljivo najviše bodova i da Jelena Majkić ne može da dobije fotelju srpskog člana Upravnog odbora. Ali SNSD je insistirao na tom imenovanju i zbog toga je došlo do ozbiljnog neslaganja na sjednici Komisije. Ujić je morao biti predložen, ali parlament to nije prihvatio, jer po svaku cijenu mora da se na to mjesto ustoliči Jelena Majkić“, kaže sagovornik GERILE koji je odlično upućen u ovaj problem.

Konkurs za srpskog člana UO RTRS-a je nakon toga, kaže naš sagovornik, poništen i raspisan je novi. Zanimljivo je, naglašava on, što je novi konkurs raspisan dan nakon glasanja u parlamentu Srpske.

„Jasno je da se SNSD-u žuri da ovu priču završi što prije, odnosno da Majkićku progura u UO RTRS-a. Vjerujem da će to biti gotovo već ove sedmice, odnosno na sjednici koja počinje sutra“, tvrdi naš sagovornik.

Na sjednici na kojoj su se birali članovi Upravnog odbora RTRS-a bili su prisutni Ilija Tamindžija (predsjednik), Igor Žunić, Ranka Perić Romić, Spomenka Stevanović i Srđan Todorović, a odsutni su bili Vukota Govedarica, Nenad Stevandić, Milan Petrović i Igor Crnadak. Opozicija, drugim riječima, nije ni znala šta joj se dešava „iza leđa“.

Za hrvatskog člana UO RTRS-a kandidovani su Izabela Marković, Saša Čavrag i Saša Andrijašević (koji je i izabran), dok je fotelja bošnjačkog člana UO pripala Dragani Čavki koja je zbog te funkcije naglo promijenila nacionalnost i od Srpkinje je postala – Bošnjakinja. Pored nje su se na konkurs prijavili i Eniz Džonlić i Zlata Hadžić Bajrić.

Jelena Majkić je prije četiri godine bila jedini i najbolji kandidat na konkursu Helikopterskog servisa Republike Srpske za višeg saradnika za računovodstveno-knjigovodstvene poslove.

Izvor: gerila.info

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas