STIŽE 5. DIO MATRIXA: Sestre Vačovski neće režirati nastavak, a svi se pitaju da li se Keanu vraća kao Neo

Prošlo je 25 godina otkako su Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss debitovali kao Neo i Triniti u filmu “Matriks” 1999. godine, a sada se čini da dobijamo još jedan nastavak filma.

Posljednji put su se Neo i Triniti pojavili u naslovu “The Matrix Resurrections” iz 2021. godine, a sada je potvrđeno da će novi dio stići na veliko platno, ali po prvi bez Lane ili Lili Vačovski u rediteljskoj stolici.

Lana će da bude izvršni producent, Dru Godard će biti reditelj, scenarista i producent.

“Dru je došao u Varner Bros. sa novom idejom za koju svi vjerujemo da bi bila nevjerovatan način da se nastavi Matriks svijet, tako što će poštovati ono što su Lana i Lili započele prije više od 25 godina i ponuditi jedinstvenu perspektivu zasnovanu na njegovoj sopstvenoj ljubavi prema franšizi i likovima”, rekao je Džesi Erman, predsjednik Vorner Brosa za produkciju.

FANOVI NISU ODUŠEVLJENI

Uprkos ogromnom uspjehu franšize, fanovi nisu bili baš toliko oduševljeni vijestima da stiže još jedan nastavak filma.

“Sretan sam, ali zapravo šokiran. Bio sam siguran da Vorner Bros neće snimati nastavak najmanje deceniju nakon što je The Matrix Resurrections propao”, pisalo se na društvenim mrežama.

“Kao što su tri nastavka Matrixa dokazala, ne možete ponoviti magiju prvog. Nažalost, sve dok ima novca koji se može zaraditi, ljudi će i dalje pokušavati”, napisao je korisnik jednog foruma.

“Ne, posljednji je vrlo jasno rekao. Ne treba nam više. Originalna 3 su bila više nego dovoljna”, takođe je moglo da se pročita na društvenim mrežama.

Keanu je prvi put debitovao kao Tomas Neo Anderson u prvom Matrix filmu, 1999. godine, i ponovio svoju ulogu u narednim nastavcima – Matrix Reloaded 2003., Matrix Revolutions kasnije iste godine, i potom Matrix Resurrections iz 2021.

Prema izvještajima, zaradio je više od 156 miliona dolara od uloge Nea tokom cijele franšize, piše Blic.

Izvor: Blic, oslobođenje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas