VAPAJ IZ RS: Sankcionisana Infinity grupa pred raspadom, ugrožen cijeli porezni sistem entiteta?

Sankcije su učinile svoje, i Infinity u ovom obliku više ne može da funkcioniše, rekao je predsjednik Infinity international group

Foto: ilustracija

Bojan Vujić, predsjednik Uprave Infinity International Group, potvrdio je da je zbog američkih sankcija ugrožen veliki broj projekata koji su za osnovno funkcionisanje Republike Srpske, kao npr. sistem u Poreskoj upravi ili Geodetskoj upravi.

– Ono što je specifično jeste da je Đorđe Đurić odlučio da izađe iz posla, tako da Infinity grupa neće ovako dalje poslovati i u ovom obliku. Odlučili smo da uđemo u pregovore sa Đurićem da mi preuzmemo sve kompanije iz ove grupe, kazao je Vujić na konferenciji za novinare.

On je rekao da su američke sankcije učinile svoje i Infinity grupa u ovom obliku više ne može da funkcioniše.

– Vlasnik Infinity grupe je Đorđe Đurić. Sankcije su učinile svoje, i Infinity u ovom obliku više ne može da funkcioniše. Naši razgovori su kakav će biti model, a to zavisi od Đurića, kazao je Vujić.

On je potvrdio da očekuju i gašenje računa, jer su ih, kako je naveo, već kontaktirale banke.

– Od jedne američke kompanije smo dobili informaciju da možemo da radimo s njima do 14. avgusta, kazao je Vujić, piše BN.

– Moram da kažem da je ugrožen jako veliki broj projekata koje radimo. Dosta njih je vezano za funkcionisanje Republike Srpske. Recimo, imate integrisani sistem Poreske uprave. To je sistem koji u ovom trenutku pomaže kako bi se obezbijedio konstantan rast prihoda Poreske uprave Republike Srpske. Svi smo svjedoci da konstantan rast postoji. To je sada ugroženo. Dolazimo u situaciju da su ugrožena razna rješenje u Geodetskoj upravi, gdje su podaci o našoj imovini. Dakle, ovdje je puno šira slika. Sve to što je rađeno, sada je dovedeno u pitanje, naglašava Vujić.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas