VELIKI ULOV FRANCUSKE POLICIJE: Opasni bjegunac iz BiH uhvaćen u vili, bio je na čelu kriminalne organizacije

Foto: ilustracija/Oslobođenje

On je krajem 2022. godine osuđen u BiH na zatvorsku kaznu zbog trgovine ljudima i pranja novca

Francuska policija uhapsili je državljanina Bosne i Hercegovine (48) za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, a kojeg potražuju i vlasti BiH.

On se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i trebao bi biti izručen BiH.

Kako prenose francuski mediji, ovo je veliki ulov za francusku policiju, jer se radi o čovjeku opasnog profila. Policija je tek nedavno dobila dojavu da se on nalazi na njihovom području, nakon čega su pokrenuli akciju praćenja. Inače, on se traži zbog teških krivičnih djela trgovine ljudima i pranja novca.

U policijskom saopćenju navedeno je da su dojavu o meti, koja je na Interpolovoj potjernici, dobili početkom aprila. Zahvaljujući vjerodostojnoj dojavi, inspektori su nadzirali sumnjivu vilu u kojoj se krio. Nakon što je potvrđeno da se baš on nalazi tu, oni su upali u vilu i uhapsili ga.

Kako prenose mediji, riječ je o bh. državljaninu rođenom 1976. godine, a za kojim međunarodne policijske organizacije tragaju mjesecima. On je krajem 2022. godine osuđen u BiH na zatvorsku kaznu zbog trgovine ljudima i pranja novca.

Izvori francuskih medija, bliski istrazi, kažu da je riječ o čovjeku koji je godinama bio na čelu kriminalne organizacije koja je eksploatisala stotine romske djece tjerajući ih da prose širom Evrope. Profit ove organizacije je nekoliko miliona eura.

On se trenuno nalazi u pritvoru, a izručenje BiH predviđeno je u roku od 40 dana, prenose Nezavisne.

Izvor: Nezavisne, Oslobođenje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas