30 GODINA POSLIJE: Otkriveni detalji o smrti Kurt Cobaina

Foto: GETTY IMAGES

Nova otkrića oko tragičnog samoubojstva Kurta Cobaina pojavila su se gotovo 30 godina nakon njegove smrti u aprilu 1994.

Kultni frontmen Nirvane otkriven je mrtav od rane od vatrenog oružja u svojoj rezidenciji u Seattleu 8. aprila. Pronađena je rukom pisana oproštajna poruka upućena njegovoj supruzi, Courtney Love, i kćeri, Frances, izražavajući njegov gubitak strasti i osjećaj da je bolje izgorjeti nego nestati. Poruka je pozvala Courtney da nastavi za Francesino dobro, vjerujući da bi joj život bio bolji bez njega.

Nakon Kurtove smrti, brzo su se pojavile spekulacije i glasine, uključujući teorije o namještenom samoubojstvu. Dio obožavatelja krivnju je usmjerio prema Courtney s kojom je Kurt imao burnu vezu. Unatoč teorijama zavjere koje je okružuju, Courtney ih odbacuje kao neutemeljene laži.

Nedavno je privatni istražitelj objavio ono što se čini kao izvješće o Kurtovoj obdukciji iz Odjela za medicinsku istragu okruga King, kako je izvijestio TMZ.

Dokument otkriva jezive detalje smrti pjevača “Smells Like Teen Spirit”, uključujući putanju kobnog hica kroz tvrdo nepce njegovih usta.

Osim toga, navodno izvješće navodi nedavne ubodne rane iglom na njegovoj ruci, s toksikološkim izvješćem koje ukazuje na prisutnost opijata i benzodiazepina u njegovoj krvi i urinu. Kurt je napustio ustanovu za detoksikaciju samo nekoliko dana prije smrti.

Bilješka o sceni koja se nalazi u dosjeu opisuje kako je Kurtova lijeva ruka bila stegnuta oko poluautomatske sačmarice kalibra 20, naglašavajući tragične okolnosti njegove smrti.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas