TVRTKO U KAMPANJI: Stanivuković isporučio Banjalučanima obećani spomenik

Danas je u Banjaluci, u sredini kružnog toka u centru grada, osvanuo spomenik Tvrtka I Kotromanića, kao rezultat populističke "bitke" gradonačelnika Banjaluke i Sarajeva

Danas je u Banjaluci, u sredini kružnog toka u centru grada, osvanuo spomenik Tvrtka I Kotromanića. 

Ranije je grad Banjaluka raspisao tender za izvođenje radova, odnosno opremanje parka u kojem će stajati ovaj spomenik. Vrijednost tog posla je oko 730.000 KM, o čemu je Valter već pisao.

Samo raspisivanje tendera palo je u vrijeme kada su pojedine mjesne zajednice u Banjaluci i okolna sela suočeni s dvomjesečnom nestašicom vode.

Banjalučki spomenik Tvrtku I Kotromaniću nastao je kao reakcija na sarajevski, koji je postavljen preko puta zgrade Predsjedništva BiH prije malo više od godinu dana, odlukom Benjamine Karić.

Stanivuković je optužio gradonačelnicu Sarajeva i njene saradnike da „prisvajanjem srednjovjekovnog srpskog vladara Tvrtka I Kotromanića čine grubo prekrajanje istorije sa ciljem popunjavanja istorijskih rupa svog naroda i prikupljanja dnevno-politčkih poena”.

Slučajno ili ne, mnogo projekata koje je najavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković završava se upravo u periodu predizborne kampanje u kojoj se Stanivuković ponovo bori za istu fotelju.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas