ZOBG SUMNJE NA KORUPCIJU: Uhapšen bivši HDZ-ov zastupnik i hrvatski gradonačelnik

Gradonačelnik Otoka (Hrvatska) i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Josip Šarić uhapšen je u ponedjeljak ujutro.

Šarić je prije nekoliko dana podnio ostavku u Saboru, u koji je ušao kao zamjena Marinu Piletiću, gdje je bio potpredsjednik Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost, kao i član Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu.

“Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje na području Slavonije nad jednom osobom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv službene dužnosti. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičena osoba bit će predana pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, saopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Iz USKOK-a je potvrđeno da je u toku hapšenje i provođenje hitnih dokaznih radnji.

“Hapšenje i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi Policijska uprava Vukovarsko-srijemska. Navedene radnje provode se na području Slavonije i Zagreba protiv osobe za koju se osnovano sumnja da je počinila koruptivno krivično djelo. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, stoji u saopćenju USKOK-a.

Nikola Grmoja komentirao je hapšenje Josipa Šarića. Kaže kako hapšenje nakon ostavku upućuju na to da Andrej Plenković više ne želi trpjeti političku štetu kakvu je doživio kad je uhapšen ministar Darko Horvat, koji je u tom trenutku još uvijek bio na dužnosti.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas