HAOS UNUTAR BANJALUČKOG ODBORA SNSD: Dodik najavio ostavke kandidata za lokalne izbore u Banjaluci

Foto: Gerila

“Kandidati koji su bili na listi SNSD-a za lokalne izbore u Banjaluci potpisaće izjavu o ostavci. Rukovodstvo partije izabraće 11 kandidata koji će ići u Skupštinu i koji će se baviti politikom SNSD-a”, izjavio je juče Milorad Dldik nakon sastanka najvišeg rukovodstva stranke i Gradskog odbora Banjaluka.

Dodik je na jučerašnjoj konferenciji za medije nakon sastanka rekao i da SNSD u ovom trenutku ne može da obezbijedi većinu u Skupštini grada i da ova stranka neće biti dio te većine.

“Razumjeli smo gradonačelnika koji je rekao da ne želi SNSD unutar. Nemamo ništa protiv, želimo mu da što prije napravi skupštinsku većinu i da ponese cjelokupnu odgovornost za stanje u gradu. Ovakav naš pristup podrazumijeva da ne možemo da nosimo odgovornost za bilo kakve projekte ako nismo dio vlasti” izjavio je Dodik.

Kako je rekao, jasno mu je da koalicioni partneri u Banjaluci nisu glasali za kandidata SNSD-a Nikolu Šobota, te da će u narednom periodu stranka analizirati rezultate izbora.

Takođe, dodao je i da će Šobot biti postavljen za savjetnika Predsjednika RS za Grad Banjaluku.

Iako je na sjednici izraženo jedinstvo i data podrška aktuelnom rukovodstvu SNSD-a u Banjaluci, bilo je i međusobnih optuživanja i uvreda.

Direktor Zavoda Dr Miroslav Zotović, doktor Goran Talić se javio za riječ, te predsjednika Gradskog odbora Vladu Ðajića nazvao bitangom koja je uništila zdravstvo u Republici Srpskoj.

Izvor Gerile sa sjednice kaže da je Talić rekao da će se potruditi da otjera Ðajića i njegove saradnike sa svih funkcija, upotrebivši i riječ “konji”.

Međutim, s druge strane, Ðajić nije htio da se upušta u raspravu s Talićem.

Izvori Gerile kažu i da je predsjednik SNSD-a rekao da nije vrijeme za ovakve razgovore i vrijeđanja.

Inače, na sjednici je i svaki govor Vlade Ðajića ispraćen velikim aplauzom.

Marinko Umičević, koji je bivši savjetnik Milorada Dodik i odbornik u nekoliko mandata, takođe je optužio rukovodstvo SNSD-a u Banjaluci predvođeno Ðajićem da su krivi za trenutno stanje u ovom odboru.

Umičević se nije složio ni sa Dodikovim zahtjevom da odbornici koji su osvojili mandat potpišu ostavke.

Dodik je, kako saznajemo, rekao da će oni kandidati koji ne potpišu biti izbačeni iz stranke, nakon čega je Umičević ustao i rekao da ne želi potpisati, ali i da ga ne mogu izbaciti iz stranke.

Na sastanku je bilo još bure jer su se pojedini predsjednici mjesnih odbora požalili da su dobijali prijetnje od nekih kandidata u izbornoj noći.
Izvor: Gerila

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas