SRBIJANSKI MEDIJI: Kosta K. konačno otkrio motiv zašto je ubio svoje vršnjake?

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tokom suđenja Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima Koste K., osnovnoškolca koji je u svibnju prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubio devetero učenika i čuvara, navodno je otkriven motiv napada, prenosi Blic.rs.

Kosta je u četvrtak na pitanje zašto je ubio svoje vršnjake, navodno odgovorio da želi da ga “ljudi doživljavaju kao psihopata i da ostane upamćen”. Izvor za Blic.rs. također dodaje da je rekao kako je na taj način htio steći strahopoštovanje.

Na suđenju je navodno hladno odgovarao na sva pitanja. Odvjetnici obitelji žrtava rekli su da su tijekom suđenja dobili odgovore na brojna pitanja, a sljedeće ročište je zakazano 1. studenog.

Kosta je početkom listopada napustio bolnicu u kojoj se nalazio otkad je počinio masakr i bio prevezen u Specijalni sud, gdje je pristao svjedočiti protiv svojih roditelja, što je trajalo četiri sata, prenosi Jutarnji.

Nakon pucnjave u školi, navodno je bacio oružje što dalje od sebe. Kad su ga tijekom svjedočenja pitali zašto je to napravio, odgovorio je da zbog “osobne sigurnosti, jer nije htio da ga policija ubije”. Svoju majku je okrivio za sve.

“Majka je uvijek tražila da budem najbolji, ljutila se i vikala kad nisam bio. Budući da je uvijek zahtijevala više, ljutio sam se i ja na nju. Njeno ponašanje je utjecalo na mene i da učinim to što sam napravio. Da nisam imao očeve puške, ne bih ovo učinio”, rekao je Kosta na suđenju, kako prenosi Blic.rs.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas