NYT OBJAVIO: Bill Gates donirao 50 miliona dolara za kampanju Kamale Harris

Foto: screenshot/seattletimes.com

Osnivač Microsofta Bill Gates donirao je oko 50 miliona dolara nevladinoj organizaciji koja podržava demokratsku predsjedničku kandidatkinju SAD Kamalu Harris, objavio je “The New York Times”, pozivajući se na neimenovane izvore.

U izjavi za američki list, Bill Gates nije ni potvrdio ni porekao navode o donaciji, ali je rekao da su „ovi izbori drugačiji“.

Kako je prenio njujorški dnevnik, Gates je zabrinut zbog ekonomske politike republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa i mogućih rezova po pitanju planiranja porodice i globalnih zdravstvenih programa, što su ključna pitanja za Udruženje Billa i Melinde Gates.

Bivša supruga Bila Gatesa, Melinda, takođe je podržala Harrisovu i dala veliku donaciju za njenu predizbornu kampanju.

Navodi o Gatesovoj donaciji pojavljuju se u trenutku kada se mijenjaju prognoze o izgledima Kamale Harris da porazi Trumpa na predstojećim predsjedničkim izborima.

Platforma Polimarket, koja se bavi predviđanjem izbornih rezultata na osnovu kladioničarskog tržišta, predvidjela je da Trump ima 64 odsto šanse da pobijedi na izborima, koji će se održati 5. novembra.

Milijarder Stanley Druckenmiller rekao je prošle nedelje u intervjuu za Blumberg da poznavaoci tržišta računaju na pobjedu Trumpa.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas