DODIK NAJAVIO NOVI ZAKON: “Stvorićemo pravo za proglašavanje neprijatelja RS”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će u narednim danima predložiti uvođenje zakona kojim će biti stvoreno pravo za proglašavanje neprijatelja RS.

“Da budu zapisani u istoriji kao neprijatelji srpskog naroda i RS i Ustava BiH.”

Strane sudije

Sve su strane sudije bile protiv Ustava BiH. Sve je besmisleno ukoliko RS izgubi imovinu”, kaže on, navodeći da neće dopustiti narušavanje prava RS i da je njegova odgovornost da štiti budućnost RS.

Dodik je rekao da je u BiH na sceni kontinuirano političko sukobljavanje na pitanjima koja neko ko se bori za suverenu BiH ne bi trebalo da postavlja.

Kako kaže, nema suverene zemlje ako u njoj odlučuju stranci nego se to zove, po svim teorijama, protektorat.

“Mi nismo spremni na taj način da ovdje egzistiramo. RS čim dođe u poziciju da se podigne, razvije ili da napravimo novi iskorak u razvoju, istog trenutka se nađu međunarodne aktivnosti koje to sprečavaju.

Posljednja karika

Intervencionizam se ogleda u sprečavanju RS da napravi iskorak pojavljuje dugi niz godina. Posljednja karika jeste priča o imovini.

Da bi spriječili RS da napravi iskorak, onda se pokušava produkovati problem oko imovine”, istakao je Dodik.

Onda je tu kaže, “i Ustavni sud, lažni visoki predstavnik i naravno ovi iz Sarajeva koji su servilni u pogledu toga da naprave unitarnu BiH”.

“To je sinhronizovani napor koji čine stranci i dio podaničkog političkog Sarajeva koji idu za tim da tu smetnju, po njima, koja se zove Republika Srpska, ako ne mogu da je ukinu, onda da je do te mjere obesmisle da ona sama će sebe ugasiti”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Izvor: RTRS, Raport

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas