GRUZIJA: Tuča zbog zakona o “stranim agentima”

Poslanici parlamentarne većine, nezadovoljni govorom opozicionog poslanika, koji je optužio aktuelne vlasti da su “prodali” Gruziju Rusiji, pokušali da se fizički obračunaju sa njim. Jedan od poslanika bacio je flašu na Habejšvilija, a onda su se uključile i poslanice

U parlamentu Gruzije izbila je tuča između poslanika opozicionih partija i parlamentarne većine tokom razmatranja nacrta zakona o stranim agentima, prenose gruzijske televizije.

Poslanici parlamentarne većine, nezadovoljni govorom opozicionog poslanika Levana Habejšvilija, koji je optužio aktuelne vlasti da su “prodali” Gruziju Rusiji, pokušali da se fizički obračunaju sa njim. Jedan od poslanika bacio je flašu na Habejšvilija. Uključile su se i poslanice.

Sjednica je poslije sukoba nastavljena, prenose mediji.

Pravni odbor parlamenta je juče usvojio nacrt zakona bez učešća opozicije, dok je u blizini zgrade u Tbilisiju uhapšeno 20 demonstranata koji protestuju protiv tog zakona, prenosi Nova.rs.

Parlament Gruzije je 1. maja usvojio prijedlog zakona “O transparentnosti stranog uticaja” u drugom čitanju, kojim se predviđa da organizacije koje dobijaju više od 20 odsto sredstava iz inostranstva registruju kao “agenti za strane interese”.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas