Ukidanje plata za odbornike i predsjednika banjalučke Skupštine, Stanivuković je naveo kao jednu od mjera za nerad Skupštine grada. Zbog toga gradonačelnik je okupio zaposlene u Gradskoj upravi i svoje pristalice ispred sjedišta gradske administracije, prenosi BLportal.

“Ko god ne radi nema plate. Dajte mi grad koji 90 dana ne održava nijednu sjednicu Skupštine”, naveo je Stanivuković.

“Predsjednik Skupštine od danas nema plate, a njegov kabinet neće biti ovdje. Izbacićemo ga iz zgrade jer ne radi svoj posao, a plata mu je kao plate tri hirurga”, dodao je gradonačelnik Banjaluke.

Na kraju obraćanja, okupljenim građanima je poručio da odlazi na vanrednu sjednicu Skupštine, koja bi trebalo da se održi danas, kao i da će se vratiti, ukoliko sjednica ne bude održana.

Stanivuković je nakon što je prekinuta sjednica Skupštine grada Banjaluka najavio nove proteste za sutra.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci Vlado Đajić kazao je da gradonačelnik Draško Stanivuković izgubio podršku građana i da je nesposoban da vodi grad.

“Došlo je stotinjak njegovih poslušnika ispred Gradske uprave, pa kad je vidio da ih nema dovoljno, onda ih je uveo unutra i onemogućio održavanje Skupštine kako bi prikrio svoj lopovluk i namjeru da na mjestu ‘Akvane’ gradi stambeno naselje od 500 miliona KM”, rekao je Đajić komentarišući današnje odgađanje sjednice Skupštine grada Banjaluke na kojoj se trebalo raspravljati o problemima u ovom gradskom  preduzeću.

Izvor: Buka, toktv.ba, Mondo, Nezavisne