IZBORI U SRBIJI: Uprkos nepravilnostima, Vučić proglasio “ubjedljivu pobjedu”

Aleksandar Vučić je rekao je kako je “nevjerovatno koliko glasova su dobili u opštinama Vojvodine”

Aleksandar Vučić obratio se sinoć javnosti nakon što je njegov nasljednik, lider SNS-a Miloš Vučević proglasio pobjedu liste Aleksandar Vučić-Srbija sutra. Kazao je kako će sada lista “umjesto 54 mandata imati 63 mandata” u Beogradu.

Vučić je naveo kako će njihova lista imati 52 posto glasova od ukupnog broja onih koji su glasali u Beogradu, piše N1.

“Najubjedljivija pobjeda je u Pećincima gdje je na izlaznost od 78 posto osvojili 86 posto glasova. Nevjerovatno je ubjedljiva pobjeda u Novom Sadu – 45 mandata, skoro 53 posto glasova”, rekao je Vučić.

On je naveo kako će njihova lista imati 52 posto glasova od ukupnog broja onih koji su glasali u Beogradu.

“Najubjedljivija pobjeda je u Pećincima gdje je na izlaznost od 78 posto osvojili 86 posto glasova. Nevjerovatno je ubjedljiva pobjeda u Novom Sadu – 45 mandata, skoro 53 posto glasova”, rekao je Vučić.

Naveo je kako je u Nišu bila “najteža politička utakmica”.

“Imat će 32 mandata, ali omjer će biti 32:29 ili 33:28, ali moj prijedlog predsjedniku SNS-a u Nišu će biti da razgovara i vidi kako da se problemi rješavaju. Lista dr. Milića je dobila 23 posto glasova i to ne smijemo nipodaštavati”, dodao je.

Kazao je kako je “nevjerovatno koliko glasova su dobili u opštinama Vojvodine”.

“Mislimo da u Beogradu još je interesantno u dvije opštine kako će se završiti, ali u svim ostalim će naša koalicija imati većinu”, naveo je.

Kazao je kako su “call centri legalni i da ih imaju na hiljade”.

Podsjetimo, izbore su obilježile brojne neregularnosti koje su prijavljivale organizacije, posmatrači i opozicija.

Organizacija Crta podnijela je policiji osam prijava za slučaj korupcije na lokalnim izborima u Srbiji.

“Fotografisani su listići i druge aktivnosti koje ugrožavaju tajnost, prisustvo neovlašćenoih lica na biračkim mjestima, što ukazuje da građani nisu glasali u tajnosti. Drugi fenomen je paralelno vođenje evidencije o identitetu birača koji su glasali. Može se dovesti u vezu s kupovinom glasova i pritskom na birače koje smo dokumentovali tokom kampanje. Glasanje bez lične karte ili dokumenata je jedan od najprisutnijih incidenata na biračkim mjestima”, rekao je juče programski direktor Crte Raša Nedeljkov.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas