“NEŠTO JAČE OD MENE”: Objavljen prvi trailer za film o Draženu Petroviću

Priča će obuhvatiti sve važnije faze Draženovog života, od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Europi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine

Foto: Kinoteka

Izašao je prvi trailer za novi hrvatski film Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću. Prvi kadrovi filma koji se još snima prikazuju nam trenutke iz života Dražena Petrovića od djetinjstva pa sve do NBA karijere i New Jersey Netsa. Pogledajte video.

Na filmu radi redatelj Danilo Šerbedžija prema scenariju Ivana Turković-Krnjaka. Priča će obuhvatiti sve važnije faze Draženovog života, od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Europi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka. Koproducenti su RTG Pictures iz SAD-a, Living pictures iz Srbije i produkcijska kuća December iz Slovenije. Kamera je povjerena direktoru fotografije Anti Cvitanoviću.

Za ulogu Dražena Petrovića odabran je mladi glumac Domagoj Nižić, a Dražena kao dječaka glumi Šibenčanin Tonko Stošić, učenik sedmog razreda. Odabir glumice koja će utjeloviti Draženovu majku pozdravila je i Biserka Petrović, a kao što je poznato riječ je o proslavljenoj glumici Zrinki Cvitešić. Bit će to njezino prvo pojavljivanje u hrvatskom filmu od 2012. godine.

Dragan Mićanović, srpski glumac s internacionalnom karijerom, odabran je za ulogu Draženovog oca, Jole Petrovića. Neizostavni lik u filmu je i Draženov stariji brat Aleksandar Petrović. Proslavljenog igrača i trenera Acu Tricu kao dječaka glumi također Šibenčanin Lovre Tanfara.

Izvor: Oslobođenje

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas