SUD U ZAMBIJI OSLOBODIO OSMERO HRVATA SVIH OPTUŽBI: Izlaze na slobodu odmah

Foto: Emica Elvedji/PIXSEL

Odvjetnik je poručio sutkinji da čak ni način na koji su njegovi klijenti primili navedenu djecu nije sporan i da nisu izneseni nikakvi dokazi da bi ih sutkinja osudila

Sutkinja Visokog suda u Ndoli Mary Mulanda danas bi trebala objaviti odluku o tome što će biti s osmero hrvatskih državljana, kojima se sudi za navodnu trgovinu djecom, javlja 24sata.hr.

Hrvatski državljani već su stigli na sud.

Odvjetnik Gideon Kalandanya, koji brani hrvatske državljane, istaknuo je kako je prošlo više od šest mjeseci otkako su djeca stavljena pod skrbništvo socijalne skrbi Zambije. Zatražio je od suda da odbaci slučaj jer nisu ponuđeni nikakvi dokazi koji bi potvrdili da su njegovi klijenti počinili kazneno djelo trgovine djecom ovdje u Zambiji, DR Kongu ili Hrvatskoj. Odvjetnik je poručio sutkinji da čak ni način na koji su njegovi klijenti primili navedenu djecu nije sporan i da nisu izneseni nikakvi dokazi da bi ih sutkinja osudila.

Nakon čitanja dokaza  sud je utvrdio da država nije uspjela dokazati slučaj, nalog za puštanje odobren je odmah. Osmero Hrvata je oslobođeno.

Izvor: novilist.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas