TRUMP UVJEREN DA ĆE BITI UHAPŠEN, TVRDI: Ovo je lov na vještice

Foto: Kyle Mazza/SOPA Images/Sipa USA/Pixsell

“Ovo je lov na vještice koji je orkestrirao Joe Biden”, napisao je Trump između ostalog

Donald Trump je kazao da će se dobrovoljno predati pravosuđu američke savezne države Georgije koja je podigla optužnicu protiv njega, na temelju zakona o sudjelovanju u zločinačkoj organizaciji.

Donald Trump, koji je već optužen u tri različita predmeta, pojavio se zadnjih mjeseci na sudu u New Yorku, Miamiju i Washingtonu.

Premda je dosad uspješno izmicao uobičajenom postupku hapšenju koji obuhvaća uzimanje otiska prsta i snimanje dviju fotografija – punog lica i profila – Georgija bi mogla biti manje pomirljiva.

Odbacio optužbe

“Bez obzira na vaš status, spremni smo vas fotografirati”, istaknuo je pred novinarima početkom augusta Patrick Labat, šerif Fultonskog okruga zadužen za taj slučaj.

Trump je na svojoj društvenoj mreži Truth Social odbacio optužbe rekavši da će ga uhititi radikalno lijeva okružna tužiteljica Fani Willis.

“Ovo je lov na vještice koji je orkestrirao Joe Biden”, napisao je Trump između ostalog.

U vrijeme Trumpova hapšenja na tom području bit će jake policijske snage. Za odbranu sa slobode Trump će morati platiti kauciju od 200.000 američkih dolara.

Neće učestvovati u debatama

Bivši američki predsjednik potvrdio je prekjučer da neće učestvovati u debatama Republikanske stranke u okviru izbora stranačkog predsjedničkog kandidata, od kojih će se prva održati u srijedu.

“Javnost zna ko sam i koliko sam uspješan bio kao predsjednik, s energetskom nezavisnosti, granicama i snažnom vojskom, najvećim smanjenjem poreza i propisa, s nultom stopom inflacije, najjačom ekonomijom u historiji i puno drugih stvari”, poručio je Trump na svojoj mreži Društvena istina.

“Zato neću učestvovati u debatama!”, rekao je, istaknuvši da ima 62 posto potpore na republikanskim predizborima, što je 46 postotnih bodova prednosti u odnosu na njegova najozbiljnijeg suparnika, guvernera Floride Rona DeSantisa.

Izvor: fokus.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas