U STRAHU VELIKE OČI: Dodik zbog Đokovića u pomoć pozvao – Milomira Marića

Iako je tema skupa bio rat u Ukrajini, Marić se pred banjalučkim odborom SNSD-a pojavio u ulozi odbrane lika i djela Milorada Dodika

U kojoj mjeri je snimak Milorada Dodika u kojem vrijeđa porodicu Đoković unio strah u SNSD i generalno vladajuće strukture u RS svjedoči i urgentan i namjenski poziv u pomoć gradskog odbora vladajuće stranke uredniku TV Happy Milomiru Mariću.

Iako je ranije najavljena tema skupa bio rat u Ukrajini, Marić se pred banjalučkim odborom SNSD-apojavio u ulozi odbrane lika i djela Milorada Dodika, posebno u kontekstu snimka u kojem je lider SNSD-a izvrijeđao porodicu Đoković.

Urednik TV Happy Milomir Marić govorio je o pokušajima da se pokvare odnosi Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. On je rekao da postoji mogućnost da je neko, „ko je na tom zadatku“, zloupotrijebio i sporni snimak sa RTS-a.

U sve je Marić, po oprobanom receptu populista, umiješao i strane diplomate.

„Pre nedelju dana došao je američki ambasador Majkl Marfi u Beograd i zajedno sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom i posetio predsednika Vučića. Ja sam znao da će biti neka velika nameštaljka. Posle tog sastanka on je pozvao na brifing N1, Novu S, razne nevladine organizacije, opozicione medije i ponudio ogromnu svotu novca za satanizaciju Dodika. Ne bi me iznenadilo da je neko ko je pustio ovaj snimak računao na dio tih para“, zaključio je Marić upravo na način kako to uporno ponavlja i predsjednik RS Milorad Dodik.

„Njima je najvažnije neki sukob da se izazove, Vučića i Dodika, da postoji neka sumnja da to nije moglo izaći s RTS-a bez srpskih vlasti, bez nekog ko je na čelu RTS-a, a moguće je da to bude samo neko sa brifinga Majkla Marfija“, zaključio je Marić, a prenijele su režimske televizije u RS – ATV i RTRS.

Svakome ko se iole razumije u političke odnose režima u RS i Srbiji međutim jasno je da je kompromitirajući snimak sa režimske utvrde RTS-a mogao da procuri samo na jedna način – direktnim involviranjem samog Aleksandra Vučića i BIA-e, onako kako su to Vučić i SNS radili mnogo puta do sada kod kompromitirajući političke protivnike.

Znači li to da Vučić polako Dodika „pušta niz vodu“ jer mu je postalo preteško breme Dodikovog nekontroliranog avanturizma, pokazaće se vrlo brzo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas