VUČIĆ O SANKCIJAMA ZA ZVANIČNIKE RS: Kao da ne postoje

Foto: F.Z./N1

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije izjavio je da će se Srbija po pitanju sankcija zvaničnicima RS odnositi kao da ne postoje i da će svi koji su pod sankcijama RS biti uvijek dobrodošli u Srbiju.

“Kada vam i dalje najmoćnija zemlja uvede sankcije prvo protiv dijela Srba sa Kosova želeći da ih kriminalizuje želeći da kaže da su oni unaprijed krivi šta se dešava na sjeveru Kosova jer mnogi zaboravljaju kako je sve krenulo sa tim. Pritom ne kažnjavajući nikoga sa albanske strane koji bi trebali iz mnogo razloga biti kažnjeni. Zatim dolaze sankcije za šefa BIA-e, u međuvremenu su bile sankcije Dodiku a zatim i svih ostalih iz rukovodstva RS. Naravno da je to za narod ma gdje god živio teške, loše vijesti zbog kojih bi trebali biti zabrinuti. Ne možemo govoriti da se ništa nije dogodilo, da je to dječija igra a nije to su za naš teške i nelake stvari. Mislim da je jasno protiv koga su sankcije podizane pa da bude dovedeno u pitanje nepristrasnost i objektivnost onih koji su sankcije uvodili. (…) Sankcije rukovodstvu RS smatramo neprimjerenim i nezasluženim i odnosit ćemo se kao da sankcije ne postoje”, rekao je Vučić.

F.Z./N1

 

Također je naveo je će Srbija uvijek iskazivati poštovanje prema svim žrtvama, ali da se svojih, kako je rekao,  nikada neće odreći odnosni zaobraviti.

Mi ne bježimo od pružanja pijeteta prema žrtvama svih drugih naroda i Bošnjačkog, Hrvatskog i svakog drugog. Uvijek smo spremni da iskažemo poštovanje prema tuđim žrtvama, ali to ne znači da smo spremni da zaboravimo da postoje sprske žrtve ili da želimo da prećutkujemo srpske žrtve”., naveo je Vučić.

F.Z./N1

Od projekta Otvoreni Balkan Vučić navodi Srbija neće odustati.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas