FORMIRAN PREDMET PROTIV SUTKINJE NUMANOVIĆ: Odbila je ubici iz Gradačca odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami

Ured disciplinskog tužioca VSTV BiH (UDT) formirao je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac, potvrđeno je za Raport.

“Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (Ured) formirao je predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Općinskog suda u Gradačcu. Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke”, rečeno nam je iz VSTV-a BiH.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je u petak, 11. avgusta, na brutalan način ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović pred njihovom kćerkom koju je ostavio da leži u lokvi krvi, nakon čega je ubio još dvije osobe te ranio tri.

Nizama je prije toga Nermina prijavila za nasilje i tražila zabranu prilaska, a samo četiri dana prije ubistva sudija Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas