OGLASILO SE TUŽILAŠTVO SA DETALJIMA SVIREPOG UBISTVA U GRADAČCU: U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira

Foto: Dževad Pašalić

U srijedu naveče, oko 19 sati, u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave. Tužilaštvo Tuzlanskog kantona se oglasilo sa do sada poznatim detaljima.

Naime, u sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

Podsjećaju da je jučer u jutranjim satima također pronađeno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem.

Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo. Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji, Tužilaštvo neće davati dodatne informacije.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas