PAR IZ BOSANSKE KRUPE VARAO HUMANE LJUDE: Tražili pomoć za lažno liječenje maloljetnog sina

Oni su putem deviznih i transakcijskih računa te putem društvenih mreža prikupljali finansijska sredstva, a onda ih trošili… Dobre ljude koji su im željeli pomoći oštetili su za 138.300 KM

Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Elvisa Sadrije i Fikrete Bećirević zbog prevare. Ovim vanbračnim supružnicima na teret se stavlja da su u periodu od 1. januara 2015. godine do 14. februara 2023. godine u Bosanskoj Krupi, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist doveli u zabludu veliki broj fizičkih i pravnih lica tako što su organizovali navodnu humanitarnu akciju za liječenje svog maloljetnog sina kojem zapravo nije bilo potrebno nikakvo liječenje.

Oni su, kako se navodi u optužnici, putem deviznih i transakcijskih računa te putem društvenih mreža prikupljali finansijska sredstva, a onda ih trošili u privatne svrhe tako što su podizali novac na bankomatima ili kartično plaćali razne troškove.

Optuženim se stavlja na teret da su tako pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 138.300 KM.

S obzirom na to d aje optužnica potvrđena, uskoro će biti zakazano ročište na kojem vi se ovi nevjenčani supružnici trebali izjasniti o krivnji.

Sadrija je, kako prenose mediji, postao poznat kao prevarant i na njega su mnogi upozoravali putem društvenih mreža.

Iz Centra za socijalni rad u Bosanskoj Krupi, gdje živi, upozrili na prevaru prije nekoliko godina. Naveli su da su Elvis i njegova nevjenčana supruga Fahreta Bećirević više puta objavljivali brojeve žiro računa i fotografije djece i tako stekli određenu imovinsku korist.

“Sve troje djece, za koju oni navode da su bolesna i da su im potrebna sredstva za liječenje, smještena su u Ustanovu za zbrinjavanje maloljetne djece. Jedno je smješteno odmah po rođenju, jer je majka izjavila da nema uslova da ga prihvati, a ostalo dvoje djece je odvedeno uz asistenciju policije zbog grubog zanemarivanja i zapostavljanja”, saopštili su 2018. godine iz Centra za socijalni rad Bosanska Krupa.

Još tada je protiv Sadrije i Bećirević pokrenut krivični postupak. No, oni su nastavili objavljivati apele za posebnu hranu, CT snimanja, ogrijev za zimu itd.

Izvor: oslobodjenje.ba

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas