ZA DIGITALIZACIJU GRAĐE: Novi posao od 80.000 KM jednoj od „Prointerovih“ firmi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS dodijelilo je nedavno posao digitalizacije arhivske i dokumentarne građe, vrijedan oko 80.000 KM, firmi Infinity ADS d.o.o. Posao je ugovoren otvorenim postupkom, a broj primljenih ponuda je – jedna, pa nisu ispunjeni uslovi za zakazivanja e-aukcije.

 

Infinity ADS inače je monopolista u entitetu Republika Srpska na polju digitalizacije dokumentacije, a njegov vlasnik i osnivač je Prointer ITSS, firma koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, sinom predsjednika RS Milorada Dodika. Inače, Prionter je posljednjih godina postao lider u BiH kada je riječ o IT sektoru.

Slijedom toga i Infinity ADS postao je omiljen na tenderima koje raspisuju institucije i javna preduzeća Republike Srpske.

U prilog tome govori i činjenica da je Fond zdravstvenog osiguranja RS ovoj firmi dodijelio posao od milion maraka za digitalizaciju arhivske građe.

 

Kako je ranije objavio portal Capital, Infinity ADS dobio je i posao nabavke softvera za arhiviranje dokumenata Pošta Srpske, vrijedan oko 120.000 KM, a poslove su dobijali i od Aerodroma Republike Srpske, Instituta za javno zdravstvo RS, te Puteva RS.

Prema podacima sa stranice companywall.ba, prihodi firme Infinity ADS prošle godine iznosili su oko 1,3 miliona KM.

Foto: Slaviša Krunić

Podsjećamo da se ova kompanija nekada zvala Sector ADS i pripadala je ubijenom banjalučkom biznismenu Slaviši Kruniću. Prointer ITSS kupio je Sector ADS od porodice ubijenog vlasnika, nepunu godinu nakon Krunićevog ubistva.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Maja BJELAJAC

Maja Bjelajac je bosanskohercegovačka novinarka, član redakcije Valterportala. Radila u brojnim medijima, od čega najduže na Radiju Slobodna Evropa i Inforadaru.

Maja BJELAJAC

Maja Bjelajac je bosanskohercegovačka novinarka, član redakcije Valterportala. Radila u brojnim medijima, od čega najduže na Radiju Slobodna Evropa i Inforadaru.