ADVOKAT NISAD OMEROVIĆ: Almir Čehajić Batko mora platiti 80.000 KM pacijentu kojem je obećao liječenje

Foto: Almir Čehajić Batko

Ovu informaciju je objavio Salkićev advokat Nisad Omerović koji zastupa još jednu osobu u predmetu protiv Čehajića. Salkić, koji je dijalizni bolesnik kao i njegova majka, tužio je Čehajića

Općinski sud u Sarajevu je 27. juna prvostepenom presudom odlučio da Almir Čehajić Batko i “Otvorena mreža” moraju uplatiti 80.000 KM Admiru Salkiću, kao i troškove sudskog postupka.

Ovu informaciju je objavio Salkićev advokat Nisad Omerović koji zastupa još jednu osobu u predmetu protiv Čehajića. Kako je saopćio Omerović, Salkić, koji je dijalizni bolesnik kao i njegova majka, tužio je Čehajića.

– Čehajiću je 16. aprila 2018. uplatio 80.000 KM na ime liječenja, dok je vodio “Otvorenu mrežu”, slijedom čega su sklopili ugovor. Čehajić je uzeo novac, a nikada nije osigurao liječenje, naveo je Omerović.

Prema njegovim riječima, Čehajić i “Otvorena mreža” trošili su novac za nešto što uopšte nije bilo u svrhu liječenja.

Podsjećamo, Čehajić je uhapšen u oktobru 2020., a sredinom novembra 2020. je izašao iz pritvora. Sumnjiči se za krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas