ADVOKAT POLICAJKE KOJU PROZIVAJU ZA VEZU SA SULEJMANOVIĆEM: Tražit ću da dobije zaštitu 24 sata

Dženana Selimović i Lejla Numanović zadnjih su deset dana najomraženije osobe u regiji. Sutkinja Lejla Numanović jer je odbila izreći mjere zabrane kojima se Nerminu Sulejmanoviću zabranjuje pristup Nizami Hećimović, policajka Dženana jer je, tvrde u Gradačcu, baš ona Sulejmanoviću otkrila Nizamino skrovište.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je u petak 11. augusta je oteo, pretukao a zatim hicem u glavu usmrtio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, sve prenoseći uživo na Instagramu, dok je njihova kćerkica ležala u lokvi krvi. Nakon brutalnog ubistva Nizame, Sulejmanović je ubio oca i sina Onder Đnegiza i Denisa, te ranio još tri osobe.

Nermin Sulejmanović imao je debeli dosje, višestruko je osuđivan za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, prijavljivan je zbog nasilja u porodici i za pokušaj ubistva. Više godina proveo je u zatvoru u Zenici. Advokat će za Dženanu zatražiti zaštitu 24 sata jer joj je “ugrožen život”.

Advokat policajke Dženane za koju se sumnja da je otkrila Sulejmanoviću Nizaminu lokaciju jer je, navodno bila u vezi sa Sulejmanovićem i trenirala u teretani gdje je bio zaposlen, govorio je za Jutarnji list.

Tuzlanski advokat specijaliziran za krivično pravo Bakir Hećimović tvrdi da njegova klijentica ne samo da nije odala Nizamino skrovište, nego da nije imala nikakve veze, posebno ne ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem.

“Ono što vam mogu reći je da moja branjenica, Dženana, nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška krivična djela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji s tužilaštvom provode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakog zna pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mjesto gdje bi raspolagala takvim podacima”, rekao je za Jutarnji advokat Hećimović.

Dženana Selimović je, prema pisanju medija, trenirala u teretani u kojoj je kao trener radio Sulejmanović. Zbog objava na Dženaninom Facebook profilu, koje su redom o zlostavljanju žena, u Gradačcu ima i onih koji vjeruju da je i ona bila jedna od njegovih žrtava.

Njen advokat tvrdi da njegova branjenica nije uopće ni imala vezu s okrutnim ubicom.

Uz vrijeđanja i psovke, u komentarima se, kaže njen advokat, poziva na “Dženanin linč”.

“Neosnovano ju linčuju i mediji. Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopće imala kontakt sa Sulejmanovićem. Pišu i da je pobjegla u Italiju, međutim ona je na godišnjem odmoru i 16. augusta će se redovno javiti u svoju Policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se uspostavi da Dženana nije imala nikakve veze s ubicom, pokrenut ćemo niz tužbi u njenom interesu”, kaže advokat.

“Mojoj se branjenici prijeti životom i rano ujutro ću kontaktirati Tužilaštvo tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije zaštitu 24 sata i to od strane pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu i to sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo šta odgovorna što joj se stavlja na teret. Njen je život u ovom trenutku ugrožen”, rekao je advokat.

Izvor: jutarnji.hr, raport.ba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas