AKCIJA MUP-A KS U TOWERU: Pronađeno oružje i više od 20 kilograma droge, uhapšena jedna osoba

Sarajevska policija sinoć je sprovela akciju u zgradi Tower u Sarajevu, a na terenu je bio prisutan veliki broj policajaca

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS izvršili su pretres više stambenih objekata na području općine Novo Sarajevo. Navodno je riječ o stanovima u zgradi Tower koja se nalazi u blizini Hitne pomoći.

Kako javljaju iz MUP-a KS, ovom prilikom je pronađena i oduzeta materija bijele boje koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu speed (ukupne mase cca osam kilograma), više PVC pakovanja sa suhom zeljastom materijom koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu (ukupne mase četiri kilograma), dvije kompletne indoor laboratorije za ilegalnu proizvodnju opojne droge marihuana, sa ukupno 102 stabljike biljne vrste cannabis (cca 11 kilograma), jedna PVC kesa sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu kokain (cca 200 grama).

Osim droge pronađene su i dvije puške, dva optička nišana, jedan pištolj, 43 komada municije, određena količina gotovog novca u eurima i konvertibilnim markama, profesionalni alat za “češljanje” brava, drugi alati i predmeti od interesa za postupak.

– Slobode je lišen 39-godišnji muškarac E. DŽ. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH), Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (član 371. stav 1. KZ FBiH) i krivično djelo iz član 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas