BEĆIROVIĆ PORUČIO BRITANSKOM AMBASADORU: Hitno uvesti sankcije Dodiku, Dejtonski sporazum je ugrožen

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyjem o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je ukazao da posljednji napad predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika na Ustavni sud BiH i protivustavni ultimatumi predstavljaju udar na ustavni poredak i nastavak njegovog kontinuiranog djelovanja protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. On je naglasio da se mora zaustaviti Milorad Dodik u antidejtonskom, antiustavnom i nezakonitom planu blokade Ustavnog suda BiH. Tokom razgovara dr. Bećirović je poručio da Evropska unija treba hitno uvesti sankcije Miloradu Dodiku i njegovoj organiziranoj grupi zbog rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

Bećirović je istakao da novi potezi Milorada Dodika imaju za cilj destabilizaciju Bosne i Hercegovine i zaustavljanje njenog napretka u euroatlantskim integracijama na štetu svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Reilly  je naglasio da UK ostaje posvećeno pružanju podrške vladavini prava, demokratskim procesima, sigurnosti, stabilnosti i napretku Bosne i Hercegovine, te da će nastaviti raditi na dobrobit svih građana u našoj zemlji. Ambasador Reilly je izrazio svoju odlučnost da nastavi dalju izgradnju prijateljskih veza između Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović se zahvalio ambasadoru Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianu Reillyju na podršci euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i njegovom kontinuiranom zalaganju za produbljivanje saradnje dvije zemlje.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas