BENJAMINA KARIĆ PRIMILA ZVIJEZDU RADIKALNIH PROTESTA SDA: Dala mu Zlatnik Grada Sarajeva

Kroz svoj dosadašnji gradonačelnički mandat Benjamina Karić isprofilirala se kao vrhunska udvaračica širim narodnim masama, uglavnom onim tursko-sdaovsko orijentiranim.

Članica SDP-a do sada je u nekoliko navrata napravila propagandne poteze koji su šokirali njene partijske kolege kao što je udvaranje rigidnom autoritarnom turskom predsjedniku Erdoganu.

No, danas je otišla korak dalje.

U svom kabinetu u Vijećnici Karić je primila Nihada Aličkovića i nekoliko članova njegovog udruženja AntiDejton.

Aličkovića, po njegovom vlastitom priznanju nije primio niko do sada, a za to postoji odličan razlog.

Aličković je uglavnom korišten od SDA-ovih propagandnih službi da u njihovo ime organizira nekoliko radikalnih antizapadnih protesta ispred OHR-a, a bio je i glavna zvijezda SDA-ovih protesta ispred Parlamenta FBiH kada je birana nova Vlada na čelu sa stranačkim šefom Benjamine Karić.

Radi se o protestima na koje je SDA autobusima dovlačila aktiviste kako bi izrazili nezadovoljstvo što ispadaju iz vlasti, a na skupovima su se redovno pojavljivali ‘ugledni’ SDA-ovci kao što su Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Salko Zildžić. Aličković je ovoj stranci koristio kao korisni idiot koji će na sebe preuzeti formalnu organizaciju protesta, na kojima će se onda širiti antizapadne i radikalne ideje te parole poput one ‘Lendo ne daj islam’ ili prijetnje smrću međunarodnih zvaničnicima u BiH.

Upravo je Aličković ispred Parlamenta FBiH preko megafona urlao kako su svi oni koji glasaju za novu vlast izdajnici bošnjačkog naroda, svrstavajući tako sve stranačke kolege Karić u kvislinge koji rade na rušenju BiH samo zato što su iz vlasti eliminisali SDA.

No, kao što je Karić u mnogo slučajeva u zabludi o statusu nekih osoba ili procesa u javnom mnijenju tako je i ovaj put.

Pored toga, čudan je povod zbog kojeg je Karić primila Aličkovića i njegove pratioce. Karić se zahvaljivala što je ovo kvaziudruženje učestvovalo u prikupljanju pomoći Turskoj nakon zemljotresa.

Nije jasno zbog čega se Karić stavila u poziciju neformalnog ambasadora Turske, koji – da je htio – vjerovatno bi Aličkovića sam zvao da mu se zahvali.

Da bi sve imalo i svečani karakter, Karić je Aličkoviću uručila Zlatnik Grada Sarajeva kao simbolično priznanje!?
Izvor: raport.ba

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas