BIVŠI ČLANOVI SDA VEDAD DELJKOVIĆ i SRĐAN SIMONOVIĆ PRISTUPILI KOMŠIĆEVOJ STRANCI: Privuklo ih što DF nije opterećen aferama

Foto: DF

Bivši članovi SDA, općinski vijećnik u Starom Gradu te gradski vijećnik u Gradu Sarajevu Vedad Deljković te Srđan Siimonović pristupili su Demokratskoj fronti.

Dočekao ih je lično predsjednik stranke Željko Komšić.

Deljković je poručio da je DF je državotvorna stranka.

Deljković i Komšić se rukovali (Foto: DF)

“15 godina se aktivno bavim politikom. Trudio sam se da radim najbolje što znam i da nastupam pošteno i iskreno. Jako me raduje što što je to u DF-u prepoznato. Počašćen sam što sam pozvan da im se pridružim. DF je državotvorna stranka koja se zalaže za BIH u kojoj će svi građani imati jednaka prava, a to je nešto što ja cijelim bićem podržavam i truditi ću se da u tom smislu doprinesem najviše što mogu”, rekao je Deljković.

 

Srđan Simonović istakao je neoptrećenost DF-a korupcijskim aferama kao jedan od motiva za pristupanje stranci.

 

“Za članstvo u Demokratskoj fronti opredijelilo me je DF-ovo iskreno i dosljedno zalaganje za građansko uređenje države Bosne i Hercegovine, kao i zastupanje tih principa od kojih nisu odustali ni pod velikim pritiscima i nesuvislim optužbama, kao i činjenica da Demokratska fronta nije opterećena kriminalnim i korupcijskim aferema, što se ne može reći za većinu parlamentarnih stranaka bilo da one dolaze sa desnog ili sa lijevog političkog spektra. Stoga svoj politički aktivizam upravo želim nastaviti kroz Demokratsku frontu, na čelu sa predsjednikom Željkom Komšićem”, poručio je Simonović.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas