BIZARNO: Cardiff traži 120 miliona eura odštete zbog smrti fudbalera

Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Fudbalski klub Cardiff procjenjuje svoje gubitke na više od 120 miliona evra u sporu sa Nantesom zbog pogibije Emiliana Sale u avionskoj nesreći 2019. godine, potvrdio je advokat velškog kluba.

Poslije analize koju je sproveo pravni ekspert, “šteta Cardiffa je procijenjena na 120,2 miliona eura”, rekla je za France press advokat Celine Jones, potvrđujući tako informaciju koju je prvi prenio francuski sportski list L'Equipe.

Analiza će ovog ponedjeljka zvanično biti predata privrednom sudu u Nantesu koji bi trebalo da odredi rok za nastavak postupka u ovom slučaju.

Argentinski napadač Emiliano Sala, star 28 godina, poginuo je u januaru 2019. godine u avionskoj nesreći iznad La Manchea kada je prelazio u svoj novi klub, Cardiff, kome ga je prodao Nantes. Nikad nije zaigrao za velški klub.

Cardiff smatra da je Nantes odgovoran za let kojim je Sala putovao i zato je podnio tužbu pred sudom u Nantesu tražeći odštetu za gubitak prihoda i drugu štetu koju je klub pretrpio zbog smrti argentinskog fudbalera.

Prethodne procjene ove štete iznosile su 100 miliona eura.

U drugom postupku vezanom za spor između dva kluba, Međunarodna fudbalska federacije (FIFA) je prošle godine naložila Cardiffu da isplati Nantesu ostatak transfera argentinskog igrača, u to vrijeme nešto više od 11 miliona eura od ukupno 17 miliona.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas