BORBA VLADE ĐAJIĆA ZA MANJU CIJENU PARKINGA U BANJALUCI: Milioner iz lošeg vica na strani sirotinje

Foto: N1

U centru Banjaluke danas se odvijao pravi politički cirkus. Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a i direktor Univerzitetsko-kliničkog centra RS Vlado Đajić, s grupom stranačkih kolega protestvovao je protiv poskupljenja parkinga u najvećem gradu RS.  

Oni su na 15 minuta blokirali saobraćaj u centru Banjaluke.

“Saobraćaj je blokiran zbog nezakonitog poskupljenja parkinga u Banjaluci. Poskupio je vodu, komunalije, grijanje, a ništa nije obezbijedio”,  kazao je Đajić aludirajući na poteze banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Pa iako protesti, ali isključivo građana Banjaluke, imaju smisla zbog najavljenog poskupljenja parkinga, čija će cijena biti veća i do četiri puta, ironija je da se za socijalnu pravdu bori funkcioner stranke koja je finansijski ojadila Republiku Srpsku.

Podsjećanja radi, upravo o aferama Vlade Đajića mediji su objavili desetine tekstova.

Preskupa garaža od oko 35 miliona KM, predviđena za Univerzitetsko-klinički centar, još uvijek nije završena iako je gradnja započeta još u junu 2020, rokovi za izgradnju mijenjali su se četiri puta, a troškovi su narasli za pet miliona maraka.

Mediji su pisali i o tome da UKC duguje Fondu zdravstva RS ogromna sredstva, a iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite takođe je rečeno da „nekoliko zdravstvenih ustanova u nekom periodu nisu uplaćivali doprinose za zdravstveno osiguranje“.

AFERE I IMOVINA

Za Đajića se vezivala i tzv. afera „Kiseonik“ gdje je tokom pandemije, umjesto medicinskog, korišten tehnički kiseonik, i to iz kompanije Đajićevog stranačkog kolege Stanislava Čađe. Ipak, Republičko javno tužilaštvo RS izjasnilo se da ne postoje dokazi da su ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, direktor UKC Vlado Đajić i direktor kompanije “TGT” Laktaši Stanislav Čađo djelovali kao grupa ili organizovana kriminalna grupa prilikom nabavke kiseonika za potrebe UKC-a. Isto tužilaštvo je, međutim, utvrdilo i da je veća količina tehničkog kiseonika upotrijebljena za liječenje pacijenata.

Direktor UKC RS Vlado Đajić, koji je na protestu prozvao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da „potrošio milijardu maraka“ i da „još uzima novac od građana“ znao je, istina, „počastiti“ te iste građane, ali najčešće u predizbornim kampanjama kada bi npr. najavljivao besplatne preglede za pacijente.

Kako je objavio portal Žurnal, od maja 2018. godine, kada ga je Vlada RS imenovala za vršioca dužnosti direktora, do avgusta prošle godine, Đajić je „Prointeru“ (za kojeg radi sin Milorada Dodika, Igor) dao 12 poslova vrijednih 3.6 miliona KM.

I na kraju, zašto ne podsjetiti i na imovinski karton funkcionera koji se navodno bori za socijalnu pravdu u Banjaluci?

Kako je objavila Centralna izborna komisija BiH u junu ove godine, imovina narodnog poslanika, predsjednika Gradskog odbora SNSD i generalnog direktora UKC RS, Vlade Đajića, procijenjena je na 1,3 miliona KM. Đajić ima dva stana u vrijednosti 600.000 KM, poslovni prostor od 300.000 i Audi vrijedan 80.000 maraka.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas