BRITANSKA AMBASADA U SARAJEVU: Proslavili kraljev rođendan priredbom za djecu

Foto: Vojni bend The Band of the Royal Regiment of Scotland u školi Vladimir Nazor Sarajevo / Britanska ambasada u BiH

Britanska ambasada u Sarajevu i ove godine upriličila je, u okviru obilježavanja rođendana britanskog kralja Charlesa III, iznenađenje za najmlađe stanovnike Sarajeva.

Za djecu u Domu za djecu bez roditeljskog staranja i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ‘Vladimir Nazor’ priredili su u ponedeljak mini koncert – vojni gajdaš major Alan Thomson i vojni bend The Band of the Royal Regiment of Scotland zabavili su djecu veselim tonovima. Potom su im omogućili da se pobliže upoznaju sa duvačkim instrumentima.

“Uz puno smijeha otkrili smo i neke nove mlade talente”, navodi se.

Ambasador Julian Reilly naglasio je da Britanska ambasada nastavlja podržavati te dvije javne institucije za djecu.

“Nakon niz događaja na kojima ste vi zabavljali nas, sad je vrijeme da mi priredimo priredbu za vas. Stoga su s nama ovdje muzičari iz vojske Ujedinjenog Kraljevstva koji su došli da nam pomognu da zajedno proslavimo kraljev rođendan, uz muziku i tradicionalne keksiće”, rekao je ambasador Reilly, u pozdravnom obraćanju malim slušaocima.

“U suradnji sa Općinom Stari Grad, Britanska ambasada je počastila i starije stanovnike Sarajeva koncertom britanskih vojnih muzičara ispred Katedrale Srca Isusova“, saopćeno je iz Britanske ambasade u Sarajevu.

Izvor: forbes.n1info.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas