ČEKA SE REAKCIJA NADLEŽNIH INSTITUCIJA: Profesor fizike prijeti kolegama i objavljuje vulgarne videouratke

Foto: www.pasch-net.de

Profesor fizike iz Tuzlanskog kantona objavljuje skandalozne sadržaje, prepune prijetnji i psovki. Njegove objave dostupne su i učenicima kojima predaje, ali ga škole i dalje primaju u radni odnos. Trenutno se protiv njega vodi disciplinski postupak ali ne zbog objava već izostajanja s posla. Ministarstvo obrazovanja TK tražilo izjašnjavanje od škola

Edin Fejzić je profesor fizike iz Tuzlanskog kantona koji je u posljednjih nekoliko godina radio u više škola u ovom kantonu. U svakoj od njih protiv njega vođen je disciplinski postupak iz različitih razloga, ali to nije prepreka da Fejzić ponovo dobija posao u drugim školama.

Posljednja škola u kojoj je radio je Gimnazija Mustafa Kamarić u Gračanici, gdje je u toku disciplinski potupak protiv njega. Iako direktorica škole sa kojom smo razgovarali nije željela komentarisati naredne fotografije i snimke, niti iznositi bilo kakve pojedinosti o ovom slučaju pozivajući se na zaštitu ličnih podataka, Žurnal saznaje da se disciplinski postupak provodi zbog toga što Fejzić od 1. maja ne dolazi na posao, te da nije povezan sa skandaloznim objavama na društvenim mrežama.

U ovom slučaju postavlja se pitanje odgovornosti škola koje su Fejzića primale u radni odnos i dozvoljavale da svakodnevno boravi u blizini djece. Također, postavlja se i pitanje ko je i na koji način vršio procjenu njegovih sposobnosti. U resornom ministarstvu koje smo kontaktirali kažu da su zatražili izjašnjenje od škola u kojima je radio.

U nastavku objavljujemo skandalozne fotografije i videozapise koji obiluju vulgarnostima, a na kojima se nalazi profesor Fejzić. Jedan dio bio je javno dostupan na njegovom Instagram profilu a profesorima u školi pokazali su ga učenici jedne od gimnazija u kojoj je Fejzić radio. Ovaj sadržaj bio je, dakle, neprestano dostupan i njegovim učenicima. Objavljujemo ga kako bismo ubrzali reakciju nadležnih institucija. Upozoravamo na osjetljiv sadržaj.

Fejzić je radio I u Osnovnoj školi u Gračanici, gdje je protiv njega također pokrenut disciplinski potupak. U proteklim godinama fizički je nasrtao na kolege, prijeteći jednom od njih da će mu “zaheftati usta”,  prijetio da će jednog od učenika baciti kroz prozor, a zbog svega je nedavno protiv njega podnesena prijava Ministarstvu unutrašnjih poslova, Pedagoškom zavodu, Tužilaštvu i Ministarstvu obrazovanja TK.

 

U Ministarstvu obrazovanja TK za Žurnal kažu da su upoznati sa ovim slučajem, nakon što su primili prijavu, te da osuđuju svako neprimjereno i uvredljivo ponašanje:

– Od škola u kojima (po saznanjima ovog ministarstva) ovo lice ima zasnovan radni odnos tražili smo izjašnjenje o navodima iz prijave kao i o spornim sadržajima, nakon čega će se pristupiti eventualnom poduzimanju daljnjih radnji u okviru naših nadležnosti – navode za Žurnal.

Izvor: zurnal.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas