COPPOLA IMA NOVI FILM: Premijera Megalopolisa na Filmskom festivalu u Kanu!

Megalopolis je naučnofantastična drama koju je režirao, napisao i producirao Coppola

Foto: printscreen/YouTube

Objavljena je prva slika sa seta Megalopolisa, novog filma Francisa Forda Coppole, koji će imati premijeru na Filmskom festivalu u Kanu.

Megalopolis je naučnofantastična drama koju je režirao, napisao i producirao Coppola.

Radnja filma smeštena je u metropoli nalik Njujorku,  koja je počela da propada nakon teške nesreće. Arhitekta i idealista Cezar Katilina, kojeg glumi Adam Drajver, želi da uništenu metropolu pretvori u održivi grad, ali na putu mu stoji korumpirani gradonačelnik Frenk Ciceru, kojeg igra Đankarlo Esposito.

Prva fotografija sa seta prikazuje Cezara koji zamišlja kako će grad da izgleda nakon obnove, dok pored njega stoji Julija.

Prema Holivud reporteru, Kopola je počeo da radi na Megalopolisu još 1983. godine. Kako bi zadržao kreativnu kontrolu nad projektom koji je koštao 120 miliona dolara, Kopola je prodao veliki dio svoje vinarije u Severnoj Kaliforniji.

Reditelj je objasnio da na projektu nije radio kontinuirano, već je s vremena na vrijeme u scenario ubacivao nove ideje, sve dok nije odlučio da želi da snimi film koji nalikuje rimskom epu smeštenom u moderan svet Sjedinjenih Država, prenosi b92.

Megalopolis će imati premijeru u Kanu 17. maja. Još uvijek nije poznato kada dolazi u bioskope.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas