DA LI JE TROJKA POBJEDNIK PREGOVORA: Šest evropskih zakona za jednog ministra

Foto: Raport

SNSD je dobio ono što je već imao, a to što je Dodiku izuzetno stalo do tog imenovanja Trojke je iskoristila tako što je zauzvrat tražila prohodnost za evropske zakone

I dok se čekaju zvanične reakcije SDA-DF na jutrošnji sastanak, propagandna mašinerija već daje naznake u kojem pravcu će te reakcije ići.

Naime, tako se već čuju prozivke da je Trojka pristala imenovati Dodikovog ministra. I to je to.

Radi se o imenovanju ministra finansija u Vijeću ministara BiH Srđana Amidžića (SNSD) koji treba da sjedne u stolicu u kojoj je već bio SNSD-ov Zoran Tegeltija.

Dakle, SNSD je dobio ono što je već imao, a to što je Dodiku izuzetno stalo do tog imenovanja Trojke je iskoristila tako što je zauzvrat tražila prohodnost za evropske zakone.

Do sada je Dodik usvajanje svakog evropskog zakona uslovljavao, a kako je to izgledalo najbolje se vidjelo iz perioda vladavine SDA-DF – kada je sve bilo blokirano.

Trojka je dakle danas za imenovanje ministra, koji svakako dolazi iz SNSD-ovih redova, dobila potvrdu za čak šest evropskih zakona.

Pored tri koja će danas biti usvojena na Predstavničkom domu BiH, Vijeće ministara će sutra održati vanrednu sjednicu na kojoj će utvrditi još tri zakona koje su iz evropske agende.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas