DA LI SE DODIK POKUŠAVA IŠČUPATI IZ PROBLEMA: “Želi tajni sastanak sa Murphyjem, angažovao je i OSA-u”

Foto: oslobodjenje.ba

Dok posljednjih par dana tihuje na sceni, iza scene je i više nego dinamično, kaže Trivić

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, izjavila je kako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik preko funkcionera Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH pokušava organizovati tajni sastanak sa američkim ambasadorom u BiH Michaelom Murphyjem.

– Milorad Dodik, preko Riste Zarića, visokog funkcionera OSA BiH i Almira Džuve, direktora OSA BiH, pokušava da organizuje tajni sastanak sa Michaelom Murphyjem, ambasadorom SAD u BiH, kojeg za javnost napada i vrijeđa na svaki mogući način, rekla je Trivić.

Džuvo i Zarić, prema njenim riječima, na sve načine pokušavaju organizovati taj sastanak.

Ističe kako je Dodikov cilj trgovina interesima RS-a.

– Očito je Dodikov cilj da nakon izazivanja velike krize u BiH pokuša istrgovati interesima Republike Srpske kako bi sačuvao svoje lične interese, kazala je ona.

Odugovlačenje sa potpisivanjem spornih zakona koje je usvojila NSRS je, prema mišljenju Trivić, kupovina vremena.

– Dok posljednjih par dana tihuje na sceni, iza scene je i više nego dinamično. Dodik kopa i rukama i nogama da dođe do stranaca, koje u javnim nastupima brutalno i prostački napada, kako bi ispregovarao spuštanje tenzija i zanemarivanje svega što se dešavalo posljednjih mjeseci. Nikada ne treba potcijeniti i zanemariti mogućnost da se po ko zna koji put kriza završi dogovorom Dodika sa strancima, istakla je Trivić.

U zaključku je Trivić rekla kako Dodik pred kamerama glumi veliko državnika i pokazuje bahatost, dok je u stvarnosti kukavica.

– Opet nije on stao na prvu liniju fronta kojeg je otvorio nego se krije, a u prve redove je izgurao narodne poslanike, direktora Službenog glasika i mnoge druge, rekla je.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas