DAN ŽALOSTI: Projekcije filmova 29. Sarajevo Film Festivala danas neće biti održane

Na osnovu Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o proglašenju Dana žalosti prema kojoj se na ovaj dan ne održavaju programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima, Sarajevo Film Festival obavještava svoju publiku i javnost da se danas, 16. augusta, projekcije filmova Sarajevo Film Festivala neće održati. Također neće biti održane ni projekcije filmova u sklopu Sarajevo Film Festivala u Mostaru i Tuzli.

“Povodom zločina u Gradačcu, Sarajevo Film Festival danas u 10.30 sati na Festivalskom trgu organizuje javni razgovor na temu “Femicid u filmu, televiziji i novim medijima”. Na panelu će o umjetničkim i medijskim reprezentacijama nasilja nad ženama govoriti filmski stvaraoci koji su se tom temom bavili u vlastitom radu i kroz društveni angažman: rediteljice Aida Begić, Vanja Juranić, Kumjana Novakova, reditelj Ademir Kenović i glumica Nadine Mičić, a razgovor će moderirati Nebojša Jovanović”, navode iz SFF-a.

Ovaj će panel biti jedini javni događaj u današnjem programu 29. Sarajevo Film Festivala.

“Dan žalosti ćemo ispratiti dostojanstveno, uz poruku „Solidarnost sa svim žrtvama nasilja nad ženama””, poručuju iz SFF-a.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas