SUD BIH: Danas počinje novo suđenje Zijadu i Alisi Mutap

Novo suđenje Zijadu Mutapu i drugima počinje danas u 13 sati pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, prvostepena presuda kojom su svi optuženi oslobođeni izrečena je 24. novembra prošle godine, ali prije mjesec je Apelaciono odjeljenje poništilo tu presudu.

Za danas je zakazano prvo ročište u pretresu pred Apelacionim odjeljenjem, a o tome je za Raport prije nekoliko dana govorio advokat porodice Memić Ifet Feraget.

“Ja mislim da ovo neće dugo trajati. Očekujem samo dva ili tri ročišta i nakon toga će uslijediti onaj uobičajni dio kao što su završne riječi, rok za Sud pa objava presude”, rekao nam je Feraget i dodao da očekuje poštenu presudu:

“Bilo bi nepošteno od mene da sada najavim kakvu presudu očekujem. Ja samo očekujem da se potpuno ispoštuje zakonska procedura. To je ono za šta se mi borimo već osmu godinu. Očekujem da Sud BiH donese jednu zakonitu i pravilnu odluku, pa kakva god ona bude ja ću je ispoštovati”.

Podsjetimo, u slučaju Dženan Memić, za prikrivanje dokaza i načina na koji je mladić stradao u februaru 2016. godine, optuženi su Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa Mutap Ramić, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas