DESETINE OSOBA POD PROVJEROM TUŽILAŠTVA TK ZBOG MASAKRA U GRADAČCU: Istražuju se svi koji su imali bilo kakav dodir sa slučajem

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona pokrenulo je opsežnu istragu nakon trostrukog ubistva u Gradačcu, a pod lupom istražitelja je desetine osoba.

Iz Tužilaštva TK jučer su objavili da se vodi obimna istraga koja se odnosi na događaje i prije samog krvavog pira kojeg je proveo Nermin Sulejmanović.

On je, podsjetimo, u petak prvo ubio svoju bivšu partnerku Nizamu Hećimović snimajući sve uživo na Instagramu, da bi potom ubio još dvije osobe te ranio tri. Na kraju presudio sam sebi.

Okidač za krvavi masakr bila je prijava Nizame Hećimović protiv Sulejmanovića za porodično nasilje, a nakon toga su na vidjelo izašli šokantni detalji.

Prema informacijama koje su procurile, Sud u Gradačcu nije izrekao nikakvu mjeru zabrane za Sulejmanovića, a posebno je šokantno da je informacija o lokaciji skrivanja Nizame do ubice stigla upravo iz policije.

Sve to je sad dio provjera koje provodi Tužilaštvo TK.

Kako nam je nezvanično rečeno, provjeravaju se svi koji su na bilo koji način učestvovali u događajima koji su prethodili masakru.

Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a već je pokrenuo postupak protiv sutkinje Lejle Numanović, a navodno se provjerava da li je postoji i određena krivična odgovornost.

Na meti bi mogao biti i dežurni tužilac iz noći kada je Nizama prijavila porodično nasilje. Cilje provjeriti da li je dežurni tužilac imao sve elemente da Sulejmanoviću – koji je od ranije poznat policiji po teškim krivičnim djelima – odredi pritvor.

Pored toga, intenzivno se provjeravaju svi policijski službenici koji su imali dodira sa slučajem prijave Nizame Hećimović protiv Sulejmanovića po pitanju porodičnog nasilja.

Isto tako, provjeravaju se i događaji na dan ubistva, a provjere će proći svi policijski službenici koji su učestvovali u akciji, kao i oni koji su radili na uviđaju.

Izvor: raport.ba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas