DETALJI AKCIJE “MARDELJ”: Tužilaštvu prijavljeni direktor KPZ Bijeljina i komandir

MUP Republike Srpske podnio je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv dvije osobe zaposlene u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Bijeljina.

Naime, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srpske predali su sinoć Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv Lj. S. zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i M. G. zbog nesavjesnog rada u službi.

Prema nezvaničnim informacijama tužilaštvu su prijavljeni direktor KPZ-a Milenko Gajić i Ljubiša Savić, komandir KPZ Bijeljina

– Oni su obuhvaćeni akcijom “Mardelj” koja je sprovedena u saradnji sa OJT Bijeljina, a odnosi se na pretrese prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina – saopštili su iz MUP Republike Srpske.

Ranije je za Glas Srpske potvrđeno da je policija u tužilaštvo sprovela direktora KPZ u Bijeljini Milenka Gajića, komandira i policijskog službenika. Oni su saslušaani na neke okolnosti u vezi sa omogućavanjem pogodnosti pritvorenim licima i na druge uočene neregularnosti u KPZ.

Izvor: srpskainfo.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas