DIREKCIJA ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA: Pojačat ćemo sigurnosne mjere u Memorijalnom centru Srebrenica

U Srebrenici vlada napetost uoči sjednice u UN-u. Direktor Memorijalnog centra u Srebrenici naveo je kako su se tenzije pojačale.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine za N1 su kazali kako će pojačati sigurnosne mjere.

“Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima će pojačati sigurnosne mjere u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. Takođe, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH vrši redovnu razmjenu informacija sa drugim policijskim agencijama, te ne postoje saznanja koja bi ukazivala na ugrožavanje sigurnosti u Srebrenici”, naveli su u odgovoru za N1.

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas će u 16 sati po centralnoevropskom vremenu održati zasjedanje na kojem će se između ostalog razmatrati i usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Nakon brojnih sastanaka, diplomatskih susreta, ali i usaglašavanja dokumenta s kosponzorima i drugim zemljama, rezolucija o genocidu u Srebrenici danas će se naći na sjednici Generalne skupštine i to u okviru teme “Kultura mira”.

Brojne države izrazile su želju da budu kosponzori rezolucije, a prema posljednjim informacijama taj broj popeo se na 38 država. Autori rezolucije su Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka čiji će predstavnici svojim govorom otvoriti zasjedanje koje se tiče rezolucije.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas