DOBRE VIJESTI ZA NAŠU SKIJAŠICU: Elvedina Muzaferija je u finalu Svjetskog kupa

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija neće imati priliku za nastup u utrci spusta Svjetskog kupa u Kvitfjellu (Norveška) jer su oba treninga otkazana i samim tim otkazana je i planirana utrka, ali Muzaferija nema razloga da tuguje jer je dobila dobre vijesti vezane za svoj plasman u finale Svjetskog kupa u spustu.

Elvedina je prije ovog vikenda bila 23. u poretku spusta, te je nakon otkazivanja utrke u Norveškoj definitivno osigurala mjesto u finalu u kojem će nastupiti 25 najboljih skijašica u ovoj disciplini. Finale će se održati u austrijskom Saalbachu 23. marta s početkom u 11:15.

Iako spust utrka neće biti održana u Kvitfjellu bez najmanje jednog zvaničnog treninga, na zvaničnoj stranici Međunarodne skijaške federacije objavljeno je da će se Super – G utrke održati u subotu (2. mart) u 11:00 nadoknada utrke iz Val di Fasse i u nedjelju (3. marta) u 11:00.

Trenutno se Elvedina Muzaferija nalazi na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u disciplini Super-G zauzima 29. mjesto sa 33 boda.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas