DODIK BIJESAN ŠTO JE EU ZAOBIŠLA PROJEKTE U RS, NAJAVIO BLOKADU ONIH U FBiH: Neće nas kupiti, ovo je ponižavajuće

Nakon što je Evropska unija dodijelila 303 miliona eura za projekte u FBiH, a zaobišla one u RS, reagirao je Milorad Dodik.

Naime, EU je dodjelila novac za četiri projekta u BiH a svi su u FBiH. To se tumači kao svojevrsna kazna za secesionističku politiku RS.

Dodik kaže da to dijeli BiH.

“Suspendujući dio sredstava Republici Srpskoj, EU želi da Republika Srpska promjeni svoje mišljenje, i nametanja zakona, a što RS neće učiniti, naveo je Dodik pa nastavio:

“Moraju da razumiju da ponuda novca za promjenu karaktera ponižava ovaj narod i to neće na pravi način biti shvaćeno. Moje je pitanje na koji način oni misle bez zajedničkih odluka u Sarajevu da implementiraju to što su juče donijeli? Jel’ misle da će neko iz Republike Srpske prihvatiti tako ponižavajući odnos?”, rekao je Dodik dodajući da su suspendovana sredstva i za koridor Vc kod Doboja ali da ima i drugih koji su zainteresovani.

Također, rekao je i da Evropska unija svojim odnosom i ovim što su uradili zatvara mogućnost za bilo koje aktivnosti onoga što oni žele.

“Odluka je nekorektna i neće promjeniti naše stavove i za određenu sumu novca koju bi ovdje dodijelili kao donacije nećemo prodati svoju slobodu i karakter”, rekao je Dodik.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas